אבוקדו מציל חיים
תמיד ידענו שאבוקדו טעים, בריא וחשוב.
עכשיו נלמד שהוא גם מציל חיים. זאת כבר סיבה רצינית שנמשיך ואולי נגביר את השימוש בו ושתהיו לי בריאים.
מחקר חדש - האבוקדו... מציל חיים !!!
לפי מחקר חדש שנערך ביפן, מתברר שאבוקדו מגן על תאי הכבד . חוקרים האכילו חולדות מעבדה עם מגוון ירקות שונים ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותר נגרם לקבוצה שאכלו אבוקדו.
החוקרים גילו 3 חומרים באבוקדו שיכולים להסביר את ההשפעה ההגנתי של הפרי וממשיכים לחקור אותו בתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות. אין צורך לחכות לתרופה - פשוט עדיף לאכול את האבוקדו השלם! במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה ה בין כל הרכיבים (יחס מיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני) ואנחנו מאבדים אותה ברגע שמבודדים אותם.
עוד סיבות לאכול אבוקדו :
מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות גדולות נוספות. האבוקדו הוא בין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבה ויטמין E , מגנזיום ואשלגן מבין כל הפירות. מגנזיום חיוני למערכת הלב וכלי הדם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת . באבוקדו יש פי 20 כמות מגנזיום משאר הפירות האחרים. ויטמין E חשוב גם לבריאות הלב וכלי הדם. הוא אנטי-אוקסידנט חשוב ששומר גם על מערכת העצבים. מחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעת אלצהיימר ופרקינסון .
אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו,
אנחנו מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם. אכילת
אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את היחס בין נתרן לבין אשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה .
הורדת רמת כולסטרול :
אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שלו. זה נכון. אבוקדו עשיר בשומן. אבל, השומן שלו הוא חד-בלתי רווי, (כמו שמן זית) בריא מאוד ובעצם מוריד את הכולסטרול LDL ומעלה את הכולסטרול HDL .
במחקר אחר התגלה, שהוספה של אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרם לירידה בכולסטרול LDL ובכולסטרול הכללי וגרם לעלייה בכולסטרול HDL ב- 11% בתוך שבוע אחד.
איך זה יכול להיות?
האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים. הפיטו
סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי. יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוה ביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא לנקז כולסטרול מהגוף .
עוד סגולות :
אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכול לספוג נוטריאנטים מהאוכל.
במחקר אחר הוכח, שהוספת 1/2 אבוקדו לסלט העלתה את ספיגת הנוטריאנטים הבאים:
עלייה בספיגת אלפא-קרוטן פי- 8.3
עלייה בספיגת בטא-קרוטן פי- 13.6
עלייה בספיגת לוטאין פי- 4.3
אל תהססו להכניס אבוקדו לתפריט היומי שלכם !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה